Okuma 5-Axis Tuning

Sistem de calibrare automată a mașinilor CNC în 5-axe. La prelucrarea pe un centru de prelucrare CNC în 5 axe, este obișnuit ca erorile geometrice ale masinii să afecteze calitatea piesei. Pentru a menține precizia prelucrării în 5 axe, trebuie efectuată o calibrare precisă la fața locului pentru a compensa eventualele erori geometrice. Acest sistem de calibrare automată în 5 axe dezvoltat de OKUMA se numește 5-AXIS AUTO TUNING SYSTEM și este standard pe centrele de prelucrare OKUMA în 5 axe.

Cum se atinge precizia ridicată în prelucrarea pe 5 axe ?

Există 13 tipuri de erori geometrice care pot afecta precizia de prelucrare pe 5 axe, cum ar fi eroarea de aliniere a axelor de rotație pe direcția axelor de translație. Sistemul de autocalibrare pe 5 axe a lui Okuma, 5-AXIS AUTO TUNING SYSTEM (5-AATS), măsoară erorile geometrice folosind un palpator și o sferă de calibrare. Pe baza măsurătorilor sistemul va compensa automat și va ajusta mișcările axiale ale mașinii în timpul prelucrării. Aceasta oferă o precizie ridicată în prelucrarea pe 5 axe a mașinii CNC.

Sistemul de autocalibrare 5-Axis Auto Tuning
rezolvă problema grea a erorilor geometrice.

Erori geometrice compesate prin metode tradiționale

Erori geometrice compensate cu 5-AATS

Lăsați mașina CNC să execute calibrarea pentru dvs. în aprox. 10 minute*. Surprinzător de ușor cu operabilitatea comenzii numerice OSP.

  • *Timpul de măsurare estimat la calibrarea a 11 tipuri de erori geometrice în modul Full pe seria de mașini MU-V.
  • Timpul total de calibrare depinde de tipul mașinii CNC și modul de măsurare.
  • În modul Simple, calibrarea pentru 4 erori geometrice se reduce la aprox. 5 minute.

Prelucrarea cu 5 axe de înaltă precizie menținută pe perioade mari de timp

Chiar și mașinile cu o eroare geometrică mică în momentul livrării sunt afectate de modificări ale podelei și de alți factori pe termen lung, iar eroarea geometrică devine mai mare. Precizia mașinilor cu 5 axe este, de asemenea, afectată de schimbările de temperatură. Mașinile cu 5 axe Okuma mențin prelucrarea cu 5 axe cu precizie ridicată pe perioade de timp mari. Atât sistemul de reglare automată pe 5 axe, care crește precizia de prelucrare, și conceptul Thermo-Friendly care menține o precizie ridicată și reducerea deformărilor din timpul prelucrării intensive.

De asemenea, eficient la periferia pieselor mari

Efectul erorii geometrice tinde să fie mare la periferia meselor centrelor de prelucrare în 5 axe. În acest caz, sistemul de reglare automată pe 5 axe este extrem de eficient.

La centrul mesei

Metode convenționaleDupă utilizarea 5-AATS
(4 tipuri de erori geometrice)
Eroare de suprafață de prelucrare

(11 tipuri de erori geometrice)
Eroare de suprafață de prelucrare

(Date reale MU-6300V)
12 μm3 μm

La periferia mesei

Metode convenționaleDupă utilizarea 5-AATS
(4 tipuri de erori geometrice)
Eroare de suprafață de prelucrare

(11 tipuri de erori geometrice)
Eroare de suprafață de prelucrare

(Date reale MU-6300V)
15 μm6 μm

Tehnologiile Inteligente Okuma

Resurse Linkuri