calitate superioară suprafețelor prelucrate

OKUMA - SERVONAVI
OKUMA a introdus aplicatia SERVONAVI ca parte a liniei Intelligent Technology. Aceasta aplicație este prezentă pe toate centrele, strungurile și mașinilor multifuncționale, crescând calitatea pieselor executate, reducând timpii de producție și uzură a mașinilor.

SERVONAVI oferă o calitate superioară a suprafețelor prelucrate CNC de la Okuma este o tehnologie de înaltă precizie care îmbunătățește durata ciclului și precizia de prelucrarea a pieselor grele rezultând o fiabilitate extinsă a mașinii CNC.

Obține o precizie pe termen lung și o calitate superioară a suprafeței prelucrate

Acesta estimează automat sarcinile de masă pentru a se auto-regla pentru cea mai bună viteză de accelerație pentru a obține timpi de ciclu mai mici, compensează variațiile sarcinii de alunecare și – cu un servo control optimizat – menține precizia de prelucrare CNC necesară pentru o calitate superioară a suprafețelor prelucrate.

calitate superioară a suprafețelor prelucrate SERVONAVI
SERVONAVI – Demo piesă suprafață prelucrată

De asemenea, funcția elimină efectiv zgomotul și vibrațiile care pot apărea atunci când condițiile mașinii se schimbă în timp. Această tehnologie poate fi aplicată pe toate centrele de prelucrare Okuma cu dublă coloană, centre verticale și orizontale.

La realizarea pieselor grele performanța constantă este esențială. Ca producator de mașini și controller, OKUMA a creat aplicații concepute special să atingă rezultate de top indiferent de condițiile de prelucrare.

calitate superioară a suprafețelor prelucrate SERVONAVI - comparație
SERVONAVI – Comparație suprafață prelucrată

Aplicația Servonavi reușește să ofere precizie maximă și eficiența ridicată ajustând automat setările mașinii la condițiile fiecărei operații în timp real.

Viteza de accelerare optimizată

În mod implicit, parametrii de accelerare sunt setați la maximul de incărcare al acesteia, ceea ce poate încetini accelerația. Setarea Work Auto ale Servonavi aproximează și ajustează în timp real în funcție de greutatea piesei și prinderea acesteia. 

Setând automat parametrii la valorile optime, cu această tehnologie se pot atinge viteze de accelerații mai mari și timpi de lucru mai mici fără a compromite precizia prelucrării.

Precizie maximă

Dupa ani de folosință, rezistența la alunecare la mașinile unelte se poate schimba, rezultând urme de rugozitate la mișcarea de întoarcere.

SERVONAVI - Ajustarea Reversal Spike Auto
SERVONAVI – Ajustarea Reversal Spike Auto

Ajustarea Reversal Spike Auto a Servonavi compensează variațiile de încarcari la alunecare care se abat de la setările ideale. Astfel, sistemul contracareaza efectele uzurii pentru a obține maximul de calitate a suprafeței piesei finite.

Vibrații minime

Vibrația excesivă dupa ani de operare a unei mașini unelte este un lucru mai mult decat supărător – poate să scadă calitatea suprafeței piesei.

SERVONAVI - Compensare Vibrații
SERVONAVI – Compensare Vibrații

Servonavi dispune de Vibration Auto Adjustment ce se adaptează automat la diferitele condiții pentru a elimina zgomotul și vibrațiile în timpul prelucrării. Prin eliminarea vibrațiilor aceasta caracteristică mărește durata de viață a mașinii și calitate superioară a suprafețelor prelucrate.

Reducerea erorii de poziționare

Cand universalul sau piesa sunt schimbate, masa inerțială se schimbă deasemenea, rezultând astfel erori de poziționare.

SERVONAVI - Setarea Auto Inertia
SERVONAVI – Setarea Auto Inertia

Setarea Auto Inertia estimeaza inerția universalului și a piesei din cuplul de accelerare și schimbă în mod automat parametrii servo la valori optime. Aceasta reduce erorile de poziționare și ajută la eliminarea oscilațiilor pe axa C în timpul cuplării electromecanice pentru a menține o mișcare stabilă și precizie maximă.

Tehnologiile Inteligente Okuma

Resurse Linkuri